GRÄSBETESKÖTT
              GARANTERAT ANTIBIOTIKAFRITT!!!             
                    /lars-matar-498an.jpg
 
elisabeths-kor-2011-014.jpg

Hos oss går djuren i stora hagar med fri tillgång på mat. De kan själva välja om de vill ligga ute under ett träd eller gå in i en ligghall som är bäddad med halm(varmbädd).Djuren har alltid fri tillgång till mat och vatten.

kopalatsetohallhornbild.jpg kopalatsetohallfoderbord.jpg
/kor-o-kalvar-i-kopalatset.jpg/kor-ater-kopalatset.jpg
        kalvbusisnon2013.jpg kalv-smal.jpg brunkalvskuttarisnon.jpg
    Vi föder upp tre raser; Angus Aberdeen, Charolais samt Hereford.                 

Kalvarna växer upp med sina mammor och rör sig fritt på stora arealer. De går med sina mammor ca 10 månader.Kalvarna har då lärt sig äta "egen mat" och separationen från kon blir odramatisk. 
Eftersom djuren endast äter gräs och stråfoder blir köttet extra hälsosamt och rikt på omega3. Bra balans mellan Omega-3 och omega-6 är viktigt.
Det finns två typer av essentiella fettsyror, det vill säga fettsyror som däggdjurskroppen inte kan bilda själv. Detta gäller människor såväl som kor. Dessa är omega-3 och omega-6. Det krävs en balans mellan dessa fettsyror för att bland annat immunförsvaret ska fungera fullt ut.
Nötdjur som inte äter spannmål har en bra balans, mellan fettsyrorna omega 3 och omega 6.Denna förändas snabbt så att det blir betydligt mer omega-6 i köttet så fort djuret får i sig även små mängder spannmål och balansen kräver sedan lång tid på sig att repareras.
Det har på många håll fokuserats mycket på omega-3 men människor behöver både omega-3 och omega-6, dock ungefär lika mycket av dem. I majoriteten av den kost vi äter idag är däremot omega-6 kraftigt överrepresenterat.
Dessutom är denna typ av uppfödning ett klimatsmart alternativ då vi inte är beroende av kraftfoder utifrån utan själva producerar allt foder i närområdet. 

Vi säljer kött direkt till kunder vid några tillfällen per år.
Köttet levereras besiktigat och finstyckat i förslutna lådor.
Köttfärsen är mald och stekarna är uppmärkta (biff, filé etc))
En kvart väger ca 35-50kg.

/farslada-2.jpg  /kottlada-3.jpg
Var vänlig kontakta oss om du är intresserad.
Tel 0730-47 78 44
Mail: [javascript protected email address]
/kor-vilar-under-trad.jpg
/kalvar-vit-o-brun.jpg
elisabeths-kor-2011-005.jpg

KOSAFARI    

elisabeths-kor-2011-055.jpg